Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа или ... не ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    При еднакво натоварване са по икономични и от Форд и от БМВ,Рено,Ситроен и най вече от Пежо.
    това въобще не е вярно 1,4 100коня на Алфа гори колкото 2,0 на Опел а ти гарантирам, че е с доста по-слаба динамика
    Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
    Иначе фордчето изглежда лаченко, ама се троши повече от Алфата, мога да ти гарантирам.
    също не е вярно Форда е по-безпроблемна кола, главно защото е по-елементарен и работи в по-човешки режими.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Май за метановата алфа на предишната страница никой нищо няма да каже

Comment

младеж работя в форд-мото пфое варна къкво да ти кажа са форд ужасия нети препорачвам къквото и да е на форд единствената яка е новото мондео то найстина си заслужва но ако имаш към 50 бона
        Alfa Romeo 159

Comment

Братовчедками има 145 1.4. на метан и си е доволна харчи и малко пари, вярно малко е спъната с тоя метан но за нея е добре. Пък и кат гледам е тръгнала да се пристрастява което е нормално! Кара си я здраво и досега не е помисляла за сериозни ремонти освен консумативите разбирасе, вярно баща и има сервиз но от както има Алфетката не го е помирисвала бокса(дано не я урочасам само щотро моята в момента е там но по други причини....) И така смятам, че е много по-добър вярянт от един опел или форд но зависи от гледната точка и това какво очакваш.

А аз виждам доста противоречия.....
          Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
          FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StarChild Покажи съобщение
            Братовчедками има 145 1.4. на метан и си е доволна харчи и малко пари, вярно малко е спъната с тоя метан но за нея е добре. Пък и кат гледам е тръгнала да се пристрастява което е нормално! Кара си я здраво и досега не е помисляла за сериозни ремонти освен консумативите разбирасе, вярно баща и има сервиз но от както има Алфетката не го е помирисвала бокса(дано не я урочасам само щотро моята в момента е там но по други причини....) И така смятам, че е много по-добър вярянт от един опел или форд но зависи от гледната точка и това какво очакваш.

А аз виждам доста противоречия.....
            Колко разход и дава ?

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:14.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Алфата е спортна кола и харчи доста.Няма смисъл да караш Алфа на метан,т'ва е се едно Ферари с ГАЗ.Какъв е смисъла да плащаш метан за 2 коли и колата да ти е спъната?А на бензин гори 12 градско,както и да е караш.
                Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:27.
                Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                  Алфата е спортна кола и харчи доста...
                  Ето това е ключът за палатката - Алфата е кола със спортна насоченост и оттам трябва да тръгне човек, когато си мисли иска ли я тази кола или не. Оттам произлиза и твърдото окачване и по-високия харч и по-ниския клиренс...
                  Иначе моя боксер извънградско харчи 7-7.5 бензин.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Вземи си Форда... влече те повече с разхода И ще си горд
                    А за Алфа не се притеснявай... по бензиностанциите сега има макетчета на 156 SW.
                    Никакви разходи, освен пет кинта за покупката... няма да ти прави
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от didkoldihno Покажи съобщение
                      младеж работя в форд-мото пфое варна къкво да ти кажа са форд ужасия нети препорачвам къквото и да е на форд единствената яка е новото мондео то найстина си заслужва но ако имаш към 50 бона
                      Моето мнение е, че Форд са си ок просто в Мото Пфое сте много зле. Не искам никой да обидя това са мои лични впечатления. Как ви подбират не знам . .
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Има и друг вариант,тарси си дизелка тогава,разхода 6е ти е малак,поне. Ама сега ше кажеш,4е не искаш ,,печка,,тай-казано де. Един мои френд кара Ланчия Дедра 97' 2,0тд. града му дава 7,5-8л./100. а на извън гр.6/6,5 на 100. Моторите на алфа са еднакви,за дизелите де. А за форда, първата кола ми беше такава само че от 89г. модела. Та какво ли не съм сменял по него,окачване,ск.кутии,пружини,че се трошат лесно. за две години. Продадох го за това че и бащами не го искаше.
                        Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                        Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

мммммм да, форд и алфа нямат нищо общо бил съм собственик и на двете марки. няма база за сравнение алфата си е алфа незнам как, но веднъж подкараш ли алфа усещането е уникално - единственото което е , че харчат малко повече, незнам но моята 145тс. 00 извънградско ми даваше 6.5л/100км а градско 12л/100 иначе с алфичката съм немал никакви проблеми.
                          Препоръчвам ти алфата но си направи сметка и за разхода който шъ ти дава. имено заради този разход я продадох моята .

Comment

Добре де, стига с тоя разход. От 1.6 двигател са изкарали 120коня. Колко искате да харчи, колкото 1.6 75коня на опел и vw ли? между 11 и 12 на 100 за София е разходът при мен и е напълно нормален и логичен. Приятел със Сеат Толедо с двигател 1.6 101 коня му харчеше около 11 в София. На баща ми колата 1.8 90коня, не слиза под 10 с пенсионерско каране.
                            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 15:31.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от чичо пичо Покажи съобщение
                              мммммм да, форд и алфа нямат нищо общо бил съм собственик и на двете марки. няма база за сравнение алфата си е алфа незнам как, но веднъж подкараш ли алфа усещането е уникално - единственото което е , че харчат малко повече, незнам но моята 145тс. 00 извънградско ми даваше 6.5л/100км а градско 12л/100 иначе с алфичката съм немал никакви проблеми.
                              Препоръчвам ти алфата но си направи сметка и за разхода който шъ ти дава. имено заради този разход я продадох моята .

Споделям мнението на колегата , карал съм Форд , Рено , но сега с Алфа-та ... разликата е голяма Към автора на темата: Щом си си харесал Алфа - купи си я , никой няма да ти гарантира в какво състояние е , какво не е наред и така нататък ... Кой знае пък - може с години да не сменяш нищо. И последно - не обръщай внимание на мнения от типа - "Не си купувай Алфа , ако гледаш само цената , ако не носиш магията в себе си , така не си Алфист ... " и всякакви такива , които видях по - нагоре. Това са пълни глупости според мен , филмаджийски работи ... Та нема да се жениш за тая кола , бе Айде , успех!
                              Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Първоначално публикувано от didkoldihno Покажи съобщение
                                Тебе ще те кажа на шефа ти, че така плюеш марката. Язък, че хляб ядеш оттам
                                А относно дилемата на младежа - пич, прави си сметката - code беше писал, че тук всички сме мазохисти
                                Last edited by Pepo; d.m.y г., 16:15.
                                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                                X